Propozycja uroczystej kolacji
dla minimum 8 osób
Zestaw tradycyjny – 90zł/os.
  • Rosół z makaronem swojskim
  • Kotlet schabowy, ziemniaki, zestaw surówek
  • Jajka w majonezie
  • Półmisek kresowych mięs pieczonych w kombinacji z żółtym serem
  • Śledź w oleju
  • Bigos staropolski
  • Sałatka pieczarkowa
Zestaw wykwintny - 100 zł/os.
  • Flaki
  • Karkówka Potockich (karkówka zapiekana z plastrami białej kapusty z dodatkiem sosu pomidorowego), ziemniaki w mundurkach, surówka z czerwonej kapusty
  • Deska rozmaitości /kresowe mięsa pieczone, rolady faszerowane/
  • Deska serów /brie, camembert, ser pavratti z ziołami/
  • Mix jaj bankietowych
    z dodatkiem m.in. majonezu light, faszerowane szynką, faszerowane szpinakiem, faszerowane pieczarkami
  • Pasztet kresowy z sosem żurawinowym
    podawany na staropolskiej desce
  • Sałatka grecka
Zestaw kresowy – 120zł/os.
  • Zupa cebulowa z grzankami z dodatkiem twarożku i grzanek,
  • Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki zapiekane w mundurkach, zestaw surówek (marchewka, kapusta biała, kapusta czerwona z rodzynkami)
  • Deska mięs pieczonych
  • Deska serów (brie, camembert, ser pavratti z ziołami)
  • Mix jaj bankietowych
    z dodatkiem m.in. majonezu light, faszerowane szynką, faszerowane pieczarkami
  • Pomidory z mozarellą
  • Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
  • Naleśniki ze szpinakiem
  • Śledź w oleju
  • Sałatka z rucolą i suszonymi pomidorami
  • Smalec kresowy, pieczywo wiejskie, ogórek kiszony
  • Łosoś w cieście francuskim w towarzystwie warzyw z wody
Zestaw rodzinny - 120zł/os.
  • Forszmak
  • Udko faszerowane pieczarkami/szpinakiem, ziemniaki zapiekane w mundurkach, zestaw surówek (por, kapusta czerwona, marchewka)
  • Ryba po grecku
  • Deska kresowych mięs pieczonych
  • Deska serów (brie, camembert, ser pavratti z ziołami)
  • Mix jaj bankietowych (z dodatkiem m.in. majonezu light, faszerowane szynką, faszerowane szpinakiem, faszerowane pieczarkami)
  • Schab pieczony z morelą na zimno
  • Szaszłyki drobiowe z wędzonym boczkiem, papryką i cebulą
  • Sałatka ze świeżych warzyw z dodatkiem kiełków i przepiórczych jaj
  • Sałatka grecka
  • Pasztecik mięsny z barszczykiem
  • Smalec kresowy, pieczywo wiejskie, ogórek kiszony
Zestaw królewski – 130zł/os.
  • Zupa borowikowa z bitą śmietaną
  • Pierś z indyka z sosem porzeczkowym z ryżem i jarzynami z pary
  • Sałatka warzywna z kiełkami, pędami bambusa i ziarnem sezamowym
  • Sałatka grecka
  • Befsztyk tatarski
  • Kompozycja ryb wędzonych (pstrąg, sieja, łosoś norweski)
  • Deska serów z winogronami
  • Pstrąg faszerowany
  • Pomidory z mozarellą i bazylią
  • Mix jaj bankietowych
    (z dodatkiem m.in. majonezu light, faszerowane szynką, faszerowane szpinakiem, faszerowane pieczarkami)
  • Polędwica wołowa z fasolką szparagową
  • Ciasta: szarlotka kresowa z bitą śmietaną
Zestaw swojski – 85zł/os.
  • Jajka garnirowane
  • Sałatka grecka
  • Krem z pieczarek
  • Grillowany filet z kurczaka, zestaw surówek,
  • Grillowane plastry boczku z suszoną śliwką
  • Półmisek mięs pieczonych
  • Smalec kresowy, pieczywo, ogórek kiszony
Zestaw szlachecki – 110zł/os.
  • Zupa cebulowa zakrapiana brandy z grzankami i twarogiem
  • Filet z piersi kurczaka faszerowany szpinakiem podawany z ziemniakami i zestawem surówek
  • Śledź
  • Sałatka ze świeżych warzyw z serem feta i suszonymi pomidorami
  • Karkówka na ciepło
  • Pasztet kresowy z sosem żurawinowym
  • Jajka garnirowane
  • Puchar lodowy z dodatkiem owoców i bitej śmietany